Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Μέρος 2α

Οι μικροοργανισμοί στην καθημερινή μας ζωή

Η χρήση τους στην παραγωγή ψωμιού, κρασιού και μπύρας


Στην φύση υπάρχουν πολύ ωφέλιµοι, βλαβεροί και ουδέτεροι οργανισµοί που χρησιµοποιούνται εδώ
και χιλιάδες χρόνια για την κατασκευή διαφόρων χρήσιµων προϊόντων όπως το Ψωµί, κρασί και
η μπύρα. Αυτοί οι µικροοργανισµοί αξιοποιούνται για το όφελος της υγείας µας, του
περιβάλλοντος, βιοµηχανίας και της γεωρνίας-κτηνοτροφίας Χρησιµοποιούνται στην καθηµερινή µας
ζωή όπως για τον καθαρισµό του σπιτιού και κατασκευή συσκευών απορρυπαντικών Φιλικών προς το
περιβάλλον και στον χρήστη. Αυτοί οι ενεργοί µικροοργανισµοί έχουν πολλές εφαρµογές σε πολλούς
τοµείς στην ανθρώπινη δραστηριότητα.
Οι ενεργοί µικροοργανισµοί είναι ένα µείγµα από 82 επιλεγµένους µικροοργανισµούς που σκοπός τους είναι να δρουν ευεργετικά, µερικοί από αυτούς τους µικροοργανισµούς είναι:



  • Τα Βακτήρια µανιάς: όπου χρησιµοποιούνται για την παραγωγή Ψωµιού, µπίρας και κρασιού. Τα βακτήρια της µαγιάς προκαλούν την ζύµωση οργανικής ύλης και παράγουν βιταµίνες και αµινοξέα

.
  • τα Βακτήρια γαλακτικού οξέος: χρησιµοποιούνται στην παραγωγή γιαουρτιού και συντηρηµένων λαχανικών (τουρσί, ξινό λάχανο).


  • Τα Βακτήρια Φωτοσύνθεσης: αυτοί οι µικροοργανισµοί βοηθούν πολύ στην διατήρηση της ισορροπίας µεταξύ των χρήσιµων οργανισµών και επιτρέπουν σε όλους να συνεργάζονται. 
Εργασία απο: Φίλιππο Κόσιη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου